Gegrilde grote garnalen van de bbq met gegrilde groente en mango

Wijn: La Vilette Chardonnay of Rosé

Ingrediënten

Voor de gamba’s:
Gamba’s zo groot mogelijk
flinke scheut milde chilisaus
1 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl kerrie poeder
peper en zout

Voor de groenteschotel:
400 gr. gemengde groente (koelschap supermarkt of speciaalzaak)
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 el ragfijn gesneden gemberwortel
seste van sinaasappel
200 gr fetakaas
150 gr spekreepjes
1 tl kerrie
flinke scheut olijfolie
2 eetrijpe mango’s
peper en zout

Bereiding

De gamba’s:
Meng een scheut milde chilisaus met een eetlepel uienpoeder, kerrie en een theelepel knoflookpoeder. Roer goed door totdat er geen klontjes meer zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal hier de garnalen doorheen en rijg ze aan een houten pen. Laat even een half uur intrekken. Grill ze daarna kort op een hete BBQ. Serveer met rode bietensalade en stokbrood.

De groenteschotel:
Snijd de rode ui in kwart ringen, de knoflook ragfijn en de mango in blokjes. Hoe? Bekijk dit filmpje!

Meng alles goed, maar voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal een half uur staan. Zet op een middelmatig vuur op de BBQ en roer af en toe voorzichtig om. Als de groente beetgaar is en het vocht wat is ingekookt is het klaar. Haal van het vuur en meng voorzichtig de mango erdoor. Breek de fetakaas in kleine stukjes en bestrooi de schotel ermee. Rasp wat seste van een sinaasappel over de schotel. Serveer samen met de gegrilde gamba’s.

Schenk er een fris glas la Vilette Chardonnay of rosé bij! Prosit!

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF